Activiteiten

Omdat leren meer is dan enkel rekenen en taal proberen we doorheen het jaar onze leerlingen te prikkelen met allerhande activiteiten. Ook op deze manier willen we graag inspelen op de verschillende talenten die onze leerlingen hebben.

 • Musical

Jaarlijks wordt er door de leerlingen en leerkrachten van de lagere school een heuse ‘Musical’ op poten gezet. Bij de voorbereidingen werken de leerlingen klasdoorbrekend en worden de verschillende talenten in de kijker gezet. Zo kunnen jongens en meisjes uitblinken in o.a. toneelspelen, zingen, dansen,… creatievelingen maken mee het decor en geven ideeën door voor de kledij,… Onze Musical is absoluut 1 van de hoogtepunten van het jaar. 

 

 • Ouder en grootouderfeest

Ook onze kleuters geven een jaarlijks optreden. Zij werken elk jaar een thema uit. Dit resulteert dan in een heus optreden zodat ouders en grootouders hun kleine spruiten kunnen zien blinken op het podium.

 

 • Peter Meter

In het eerste leerjaar krijgt elke leerling een ‘Peter’ of ‘Meter’ uit het zesde leerjaar toegewezen. Samen doen ze gedurende het hele schooljaar leuke activiteiten om elkaar zo beter te leren kennen. De peter en meter ‘zorgen’ mee voor de leerlingen uit het eerste leerjaar. Ze zijn een luisterend oor of kunnen bijvoorbeeld wat extra uitleg geven over afspraken die belangrijk zijn om te onthouden in de lagere school.

 • Integratie

De kleuters van de derde kleuterklas doen de laatste maand samen activiteitjes met de leerlingen van het eerste leerjaar. Zo kunnen ze al eens kennismaken met de werking in de lagere school en de nieuwe juf. Ze volgen ook enkele lesmomentjes in het eerste leerjaar en leren al een eerste woordje lezen en sommetjes maken,…

De leerlingen van het zesde leerjaar gaan meerdere keren per schooljaar op bezoek in de middelbare school Anton Bergman. Hier volgen ze leuke lessen en maken ze kennis met enkele leerkrachten.

Al onze kinderen gaan op het einde van het schooljaar ook eens kennismaken in de volgende klas en bij de volgende juf.

 • Bezoek aan het rusthuis

De kleuters van de derde kleuterklas brengen meerdere keren per schooljaar een bezoekje aan het rusthuis vlakbij onze school. Samen met de oudere generatie spelen ze spelletjes , knutselen ze, of brengen een dansje of een versje.

 • Lessen Verkeer ‘Fietsexamen, voetgangersexamen, fietscontrole

Verspreid over het ganse schooljaar komen er zowel bij de kleuters als in de lagere school verkeerslessen aan bod. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod, zoals bijvoorbeeld het belang van het dragen van fluo en een helm, de dode hoek, hoe zich te gedragen in het verkeer als voetganger en fietser,…

In samenwerking met de Stad Lier wordt er 1 keer per jaar een fietscontrole georganiseerd op de school waarbij alle leerlingen hun fiets kunnen laten nakijken.

In het vierde leerjaar leggen de leerlingen het ‘Voetgangersexamen’ af, in het vijfde leerjaar doen we mee met het verkeersexamen en in het zesde leerjaar nemen de leerlingen deel aan het ‘Fietsexamen’.

 • Toneelvoorstellingen

Al onze leerlingen kunnen minstens 1 keer per jaar genieten van een toneelvoorstelling. Dit gaat door op onze school of in CC De Mol in Lier, vlakbij onze school dus.  Tweejaarlijks gaan de kinderen van de lagere school ook een musical voorstelling bijwonen in Antwerpen.

 • GWP’s (Geïntegreerde werkperiode) + sleep-over

L1 + L2 gaan tweejaarlijks op boerderijklassen

L3 + L4 brengen tweejaarlijks een bezoekje aan de zee

L5 + L6 gaan tweejaarlijks op sportklassen afgewisseld met een fantastische sleep-over op school.

 • Zwemmen

Vanaf de derde kleuterklas gaan al onze leerlingen een aantal weken na elkaar zwemmen in ‘De Waterperels’ in Lier. We kiezen er voor om een aantal weken in blok te zwemmen, zodat onze kinderen goed kunnen evolueren en groeien in het leren zwemmen.

 • Sportdagen

1 keer per jaar gaan onze kleuters sportief gekleed naar de sporthal ‘De Komeet’ in Lier om zich volop te kunnen uitleven op de verschillende springkastelen, om te fietsen op gekke fietsen, om hun balvaardigheid te verscherpen,…

Onze leerlingen van de lagere school gaan hiervoor naar de sportvelden waar ook zij uitgedaagd worden om kennis te maken met verschillende soorten sporten.

Daarnaast organiseren we regelmatig sport-en spelmomenten op school

 • Voorleesweek

Tijdens de ‘Voorleesweek’ worden (groot)ouders uitgenodigd om in de klas van hun (klein)zoon/(klein)dochter een verhaal te komen voorlezen. Zo kunnen onze leerlingen proeven van verschillende manieren en stijlen van voorlezen en kunnen ze genieten van de aanwezigheid van hun familielid in de klas.

 • Tuinfeest

In de lente wordt het ‘Tuinfeest’ georganiseerd waarbij ouders,
familie, vrienden en sympathisanten kunnen komen genieten van leuke
optredens van onze jongens en meisjes. Leuke spelletjes kunnen worden
gespeeld aan 1 van de spelletjeskramen en hongerige magen worden gevuld
met lekkere hapjes en drankjes.

 • Paasontbijt

Vrijdag voor de paasvakantie worden de lagere schoolkinderen en de kleuters van de derde kleuterklas getrakteerd op een lekker paasontbijt. Gezellig samen in onze refter en smullen maar!