MOS

MOS: milieuzorg op school

Mos groeit niet alleen tussen de stenen van de school, maar ook in de klas, in de refter, in het directielokaal, in de turnzaal.

MOS staat voor Milieuzorg Op School. MOS is een milieuzorgproject van kleuter- tot secundaire school. MOS helpt de school om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te bouwen.

Een milieuzorgsysteem op school is een geheel van maatregelen en acties waaraan iedereen meewerkt om de school milieuvriendelijker te maken. Kinderen en jongeren werken samen met hun leerkrachten, directie en schoolpersoneel dit milieuzorgsysteem uit op maat van de school. MOS biedt hiervoor educatieve en praktische ondersteuning. De concrete invulling van MOS bepaalt de school zelf a.d.h.v. van de eigen schoolcontext, mogelijkheden en noden.

Samen met ‘Jerom de compostworm’ zorgen we er ook dit schooljaar voor dat we ons afval op school goed sorteren. De leerlingen van het 4de leerjaar zorgen er ook voor dat het GFT-afval op het compostvat terechtkomt. Wanneer we in april dan starten met onze moestuinbakken zal dit compost goed van pas komen.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.