Integratie

Integratie minicrèche 't Parkske & instapklas

Een zeer goede en nauwe samenwerking met crèche ’t Parkske heeft ertoe geleid dat er 1 keer per maand een integratiemoment wordt georganiseerd in de peuterklas van juf Kim, en 1 keer per maand een integratiemoment tijdens de turnles. Dit alles voor de oudste kindjes (vanaf 2 jaar).

In de klas kunnen ze kennismaken met de juf, de kindjes, het klasje en het ganse klasgebeuren. Dit bevordert de overgang van crèche naar kleuterklas. De integratiemomenten worden afwisselend op dinsdag, woensdag en donderdag gehouden, dit om zoveel mogelijk kindjes de kans te geven deel te nemen aan de integratie. De ene keer nemen ze deel aan het onthaalmoment en gezamenlijke activiteit en de andere keer mogen ze mee knutselen. Dit is altijd dolle pret!

In de turnles leren ze de ruimte van de speelzaal ontdekken en allerlei vaardigheden ontwikkelen en maken ze meteen ook kennis met onze turnjuf.

Uiteraard gebeurt dit alles ook met begeleiding van een vertrouwd gezicht van één van de verzorgers van de crèche. Zo kan uw kapoen optimaal genieten van deze integraties!

Integratie derde kleuterklas & eerste leerjaar

Van het begin van het schooljaar doen de kleuters van de derde kleuterklas gezamenlijke activiteiten met het eerste leerjaar. Zo gaan ze samen op uitstap naar het park, de kermis, poppenkast, de fruitwinkel, … .

In de loop van het jaar krijgen de kleuters dan ook integratielesjes in het eerste leerjaar. Zo leren ze de juf van het eerste leerjaar kennen en wordt de stap naar de grote school kleiner.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.