Leren werken met de computer start op onze school reeds van de kleuterklas. Onze oudste kleuters krijgen in de computerhoek de kans om muisvaardigheden te trainen aan de hand van allerlei educatieve spelprogramma's.

 

In de lagere school is er in elke klas een wekelijks lesmoment voorzien voor computerles. De halve klas gaat dan met onze computerjuf, juf An, mee naar de computerklas. De andere helft van de leerlingen blijft dan in de klas en werkt verder aan de leerstof van de klas, vaak in hoekwerk of in contractbundeltjes.

Zo krijgt elke leerling om de twee weken computerles.

 

Tijdens de computerles trainen we computervaardigheden en proberen we de leerlingen voor te bereiden op een wereld die steeds digitaler wordt.

Aanvankelijk worden muisvaardigheden verder getraind en leren we de computer kennen. Zo komen de typische benamingen die bij een computer horen aan bod: toetsenbord, muis, beeldscherm, bureaublad.

 

Al gauw gaan we leerlingen wegwijs maken in programma's zoals word en excel.

Vanaf het derde leerjaar leren de leerlingen werken met powerpoint en leren ze schema's maken a.h.v. een programma om te mindmappen.

In de hoogste klassen komen ook programma's als moviemaker aan bod.

We hebben ook voor digitale etiquete (netiquete) en gevaren van sociale media.

Naast dit alles staat er vanaf het eerste leerjaar ook leren programmeren op het programma met code.org.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.